Hua-Hin – Informasjon


Litt om Hua Hin
Thailands eldste feriestad, Hua Hin, var opprinneleg ein thailandsk fiskelandsby. Tidleg på 1900-talet kom kongelege til Hua Hin på ferie. På 1920-tallet opna toglinja mellom Bangkok og Malaysia, noko som gjorde byen endå enklare å besøke, og populariteten vaks. Den thailandske kongefamilien nyttar fortsatt palasset sitt her.

I dag er det fyrst og fremst vestlege turistar som drar til Hua Hin, og staden er spesielt populært blant småbornsfamiliar. Her er det lange fine strender. Vil ein shoppa har byen topp moderande kjøpesenter, turistmarknad, håndverk og souvenirbutikker. Få med deg nattmarkedet!

Utflukt: Khao Sam Roi Yot
Ein populær utflukt er å ta en dagstur til Khao Sam Roi Yot-nasjonalparken (Fjellet med Tre Hundre Toppar), ein nasjonalpark som ligg ved kysten, ca. 6 mil sør for Hua Hin, og har et rikt fugleliv og flotte laguner. Fin utsikt mot havet fra klippene.

Dagstur: Pala-u
Turoperatørar i byen tilbyr dagsturer til «Pala-u»-fossen, som ligg mellom Myanmar, Phetchaburi og Bangkok.

Kongepalasset
Kongepalasset til Rama VI, Phra Ratchaniwet Marukhathaiyawan, ligger like ved Hua Hin.

Golf
Den fyrste golfbanen i Hua Hin blei opna i 1924, og i dag er det fleire golfbaner av høg kvalitet. Ein større bane opnar no i 2008.

Vi anbefalar:
PAEMAI Driving Range & Restaurant – Hua Hin – Tel. 032 513789.

Badeliv
Den fem kilometer lange stranda inviterer til trygg og barnevennleg bading året rundt, og har parasoller og solsenger til leige. Her kan du bestille sjømat og øl på stranda. Av vannsport kan vi nevne seiling, vindsurfing og jetski. Borna kan delta i ponni-riding, medan dei vaksne kan slappa av med en tradisjonell thai-massasje.

Restauranter i Hua Hin
Hua Hin er velkjent for sin sjømat, og det finnes fleire gode sjømatrestaurantar langs sjøsida. Europeisk mat finner du også her, noko som syner at Hua Hin er spesielt populær blant europeiske turister.

Transport
Hua Hin er bare nokre timars togtur eller busstur frå flyplassen i Bangkok. For å komme deg rundt i Hua Hin kan du sitte på med en tuk-tuk eller ein motorsykkel-drosje. Mange turister leiger motorsykkel eller moped for å komme seg rundt. Men vel det tryggaste, tuk-tuk og drosje.

Vi kan ordne med transport (Taxi) til Hua Hin etter nærare avtale. Turen tar omlag 2 timar.

Vi vil at du skal få det beste ut av ferien din!